Prima pagină > harti si trasee turistice > Cum se ajunge in Poiana Marului-Caras Severin?

Cum se ajunge in Poiana Marului-Caras Severin?

            Poiana Marului este situata la 20 de km de Otelul Rosu. Daca plecati din Timisoara parcurgeti ruta Lugoj- Caransebes-Otelul Rosu in aproape 2 ore ( 120 de kilometri), luind in considerare si opririle fortuite dintre Lugoj si Caransebes (in prezent se repara soseaua, dar termenul de dare in folosinta este 30 octombrie 2010- speram sa se respecte).  Asadar, dupa ce iesim din Otelul Rosu, in comuna Zavoi, faceti la dreapta peste calea ferata si rulati pe un drum betonat,  facut de comunisti, de pe vremea cind a inceput constructia Barajului Maru. Drumul se prezinta insa in conditii destul de bune, desi suprafata de aderenta este aspra, foarte potrivita pentru calatoriile pe timp de iarna. Dupa ce rulam 12 kilometri, evitam satul Maru, facind la dreapta intr-o intersectie in care exista un singur indicator, mic si pricajit, pe care scrie Spre Schitul Poiana Marului =17 kilometri ( intre noi fie vorba, Schitul Poiana Marului este chiar in mijlocul statiunii Poiana Marului; nu stiu cum schitul a avut 3-4 lei sa faca un indicator si primaria din Zavoi ( comuna de care apartine statiunea) care  incaseaza taxe si impozite serioase de la proprietarii de pensiuni, nu a montat un indicator de doamne ajuta in acea intersectie).

 Dupa ce ati ocolit satul Maru, dupa vreo 6 kilometri  intilniti  Barajul de arocamente Maru si incepeti sa rulati pe linga lac, un drum deosebit de pitoresc, dominat de  stinci golase  si pilcuri de conifere si foioase. La coada lacului, incepe statiunea.   

 Pentru a fi in pas cu vremea, va pun la dispozitie si o harta Google pe care va puteti orienta simplu urmarind indicatiile de mai jos:  

1.click pe harta si pe sageti si deplasati-va in directia dorita;  

2.click pe + sau pe – pentru a va apropia sau departa (zoom);

 3.selectati markerul rosu si deplasati-l pe harta. Coordonatele GPS sunt calculate in functie de el.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s