Batranetea mea

  Singurul necaz al batrinetii este ca nu prea are viitor. Asa gindesc majoritatea oamenilor. Totusi opinia noastra este putin diferita: e adevarat ca nu te poti feri de batrinete, dar exista metode prin care se poate amina. Ori daca putem amina batrinetea  inseamna ca, per ansamblu, viata unui  om in etate are un viitor oarecare, mai lung poate cu 10-20 de ani. De la o anumita virsta  insa  fiecare zi conteaza.   

       Este putin ciudat sa vorbesc eu, un om de 58 de ani, despre gerontologie. De aceea, nici nu  voi aborda acest subiect decit dintr-o perspectiva absolut personala. Adevarul este ca eu incerc acum sa imi amin batrinetea respirind aer curat, manicind ecologic si facind multa miscare. Ei bine, toate aceste lucruri le fac la Poiana Marului in Caras Severin. De ce tocmai acolo? Simplu: fiindca la Poiana Marului este cel mai curat aer din regiune, se pot minca cele  mai naturale alimente dietetice si se pot parcurge cele mai facile si incintatoare trasee montane. Pe deasupra, Poiana Marului din Caras Severin este  la o  aruncatura de bat de Timisoara (numai 140 de kilometri) si se poate ajunge in fiecare week-end.           

           Daca vi se pare ceva exagerat in textul  de mai sus va  invit la o discutie  in contradictoriu. Eu imi voi sustine opinia mea, Dumneavoastra veti sustine parerea dumneavoastra. Dar pentru ca aceasta polemica sa aibe un cistigator sigur, clar si evident,  trebuie sa o desfasuram la  locul faptei, adica la Poiana Marului. Eu sunt in fiecare weekend la  Poiana Marului la pensiunea Cara. Va astept acolo  la  un gratar de pastrav. Eu dau pastravul, dvs. platiti berea!                                                                  

                                                                                   Dan Goldis

Reclame
 1. bunicu
  12 august 2010 la 12:31 PM

  Un om batrin de 65 de ani ar trebuie sa se duca cu nevasta la poiana marului ?

 2. 12 august 2010 la 5:37 PM

  Cind e vorba de un cuplu, problemele batranetii sunt duble. Fiecare dintre cei doi parteneri are bolile lui, are slabiciunile lui, are pofta lui proprie de viata. Ei bine si bolile si slabiciunile lor individuale se aduna devenind boli si slabiciuni comune de care sufera amindoi. Cind unul are tensiune mare, celuilalt ii creste pulsul, cind unul are glicemia mare, celuilalt ii creste tensiunea… In schimb daca bolile se aduna devenind comune poftele de viata scad. Cea mai mica pofta de viata se scade din cea mai mare. Daca barbatul propune o vizita la Poiana Marului, de pilda, cu gindul secret la o partida de fotbal, sotia il refuza pe motive ca e obosita, n-are chef sau pur si simplu nu are imbracaminte adecvata. Da,un barbat de 65 de ani,trebuie sa vina cu sotia la Poiana Marului. La Poiana Marului nu sunt baruri cu streaptease si nici fetiscane disponibile pentru nebunii de-o noapte.

 3. 31 august 2010 la 10:08 AM

  Bine te-am gasit!
  Unii oameni sunt tineri de mai multa vreme decat altii! Tineri cu mai multe amintiri… dar tineri!
  Sanatate multa si continua! E un loc frumos spatiul acesta virtual. Cred ca Poiana Marului e si mai frumoasa. Voi vedea!

 4. 31 august 2010 la 12:48 PM

  isis, cind ai de gind sa vii in Poiana Marului sa ma anunti din timp. Vreau sa te astept cu piine si sare.

 5. 31 august 2010 la 1:15 PM

  Voi trimite buzduganul inainte :)! Multumesc.

 6. 8 septembrie 2010 la 10:30 AM

  Va felicit pentru blog si ma bucur sa vad ca sunteti pasionat, sau ati devenit pasionat, de munte. Convingeti-l si pe Dani si atunci mai aveti 3 tovarasi de drumetii… Cat despre Poiana Marului, o stim amandoi, ca am fost prin zona, pe la Vilador.

 7. 8 septembrie 2010 la 11:53 AM

  Multumesc pentru aprecieri. Te-am introdus in blogroll.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s