Unde merg timisorenii in week-end ?

  Acum, fiindca timisorenii si-au terminat concediile, pot sa-si aleaga o destinatie de week-end. Sa vedem ce destinatii sunt posibile pe o raza de 150 de kilometri (daca alegem o destinatie mai indepartata ne consumam jumatate din week-end pe drum, iar ceva mai apropiata nu prea avem). O alta problema care ar putea  intra in discutie este ce sa alegem: apa sau muntele? Daca ar fi sa alegem apa trebuie sa amintim ca sezonul s-a inchis pentru strandul de la Arad, strandul de la Jimbolia , strandul de la Sinmihaiul German, lacul de la Surduc si cel de la Valiug. Ramine valabil doar complexul de la Szeghed, dar acum toamna e vremea drumetiilor pe munte si nu a balacelii. Asadar ne-au ramas citeva variante montane in tara ( nici in Ungaria , nici in Serbia nu prea sunt munti in apropiere) Sa enumeram, deci, ce statiuni montane avem in zona noastra la mai putin de 150 de kilometri:

1. Muntele Mic

 – argumente pro:

 -altitudine, peisaj clasic de munte, aer curat, distanta 150 de km prin Caransebes ( pentru a evita stopurile de pe ruta Lugoj-Caransebes se poate merge si prin Resita, , dar atunci parcurgi 200 de kilometri pina la destinatie si cheltuiesti vreo 7 litri de benzina in plus, mai ales ca urci pe dealurile dintre Resita si Caransebes)

-argumente contra:

– repararea soselei Lugoj-Caransebes te face sa pierzi intre 15 minute si jumatate de ora  in functie de noroc,  telescaunul de la Muntele Mic nu functioneaza pe timpul verii si ultimul si cel mai important argument contra este ca  din 40 de kilometri de la Caransebes la Muntele Mic, 20 sunt foarte prosti, atit de prosti incit iti taie tot cheful de week-end;

2 . Semenic

 – argumente pro:

         altitudine, peisaj clasic de munte, aer curat, distanta 130 de km prin  Resita

    -argumente contra:

     -In ultimii ani, in statiunea Semenic s-au inchis  zeci de hoteluri. Platoul pe care se afla statiunea este acum pustiu. Peisajul este dezolant, mai ales pentru cei care stiu cat de frumos a fost candva. Iarna, statiunea se mai anima, cand vin la schi timisorenii, resitenii si aradanii. Partia de schi se afla la altitudinea de 1410 m si, dupa stiinta noastra, ofera cel mai lung sezon de schi din tara. Din pacate insa, primavara, vara si toamna, prin statiune nu circula decit …ciini vagabonzi.

3.Poiana Marului:

– argumente pro:

             altitudine subalpina, peisaj clasic de deal-munte, aer curat, distanta de 140 de kilometri, drum relativ bun intre Caransebes si statiune si pe deasupra,s-a deschis de curind centura de ocolire a Lugojului , fapt care scurteaza timpul de deplasare cu 10-15 minute;

    -argumente contra:

       -repararea soselei  Lugoj Caransebes te face sa pierzi intre 15 minute si jumatate de ora  in functie de noroc ( in ultima mea deplasare nu am pierdut decit 10 minute cumulate la cele 6 opriri fortate- era simbata in jurul orei 10,poate conteaza si asta)

4. Valiug, Trei Ape

Odata cu venirea toamnei, Valiugul si-a pierdut din atractivitate. Lacul este pustiu, barcile unduie degeaba pe valuri si pe pontoane nu exista nici un trup bronzat de sirena. La Trei Ape situatia este cam la fel.

5. Moneasa

La Moneasa nu am fost anul acesta. Daca aveti informatii recente va rog sa ma ajutati cu comentariile dvs pe blog. Le voi insera imediat ce le voi primi.

Materiale cu acelasi subiect:

                                       Turism de criza

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s