Tratament cu aer de munte

                                          Barajul Bistra -Marului de linga Poiana Marului

Aerul curat este cel mai bun medicament. Si cel mai ieftin, cu conditia sa  stii de unde sa il procuri. Sursa principala de aer curat este muntele. Mai ales, daca acel munte este acoperit de paduri de conifere. Pe timp de vara, de la ora 10 dimineata si pina la lasarea serii, arborii isi fac fotosinteza si imbogatesc intreaga zona cu oxigen. Prin urmare, in acest interval de timp, chiar si respirind normal, oxigenarea organismului Dvs. va fi mult mai intensa. Si oxigenarea inseamna viata, inseamna sanatate!

In plus, ozonul si ionii negativi, aerosolii naturali actioneaza neintrerupt ( exista un articol detaliat despre aceasta actiune aici). In prezenta lor, sistemul dvs. imunitar devine extrem de activ, asimilatia se regleaza de la sine, circulatia sanguina se intensifica, procesele de regenerare sint stimulate. Iar dvs. veti deveni mai bine dispusi, mai atenti, mai creativi, mai dinamici. Nu degeaba poporul roman spune ca aerul de munte intinereste.

Specialistii din domeniu ne explica ca exista o adevarata tehnica a respiratiei. Astfel,acestia va  recomanda sa inspiraţi întotdeauna pe nas, deoarece fosele nazale acţionează precum un filtru natural.  În plus, aerul inspirat se aduce la aceeaşi temperatură cu corpul.  Trageţi aer pînă cînd umpleţi plămînii şi expiraţi lent, gradual, pînă cînd simţiţi cum se golesc plămînii.  Este fundamental să menţineţi o postură corectă a corpului: coloană vertebrală dreaptă, care să sprijine structura corporală în zona rinichilor

Dar ce boli vindeca aerul de munte?

1.Astmul bronsic, bronsita cronica, rinita. Astmul este o boala respiratorie cronica. Acesta se caracterizeaza prin inflamarea, strangerea si inchiderea cailor respiratorii, care duc la crize de dispnee, la dificultati de respiratie.  Cu cat simptomele apar la o varsta mai precoce, cu atat astmul risca sa devina mai sever in tinerete. Astmul este maladia cronica cel mai des intalnita la copii. Dar astmul infantil nu se depisteaza usor.  Copilul tuseste, face rinita sau bronsite in repetate randuri, copilul este tratat dar citeodata astmul ramine nedescoperit la timp. O buna modalitate de a preveni sau a trata astmul este sa va trimiteti copilul la munte.  Sau sa va duceti dvs. daca suferiti de aceasta boala.

2.Pneumonia recidivanta, TBC-ul,  sinuzita, amigdalita. Oamenii cu aceste boli care ajung la Poiana Marului, pot beneficia si de aerosoli naturali, un fel de uleiuri volatile, eliberate de vegetatie in cantitati impresionante in atmosfera.  Aerosolii, ajunsi in plamini, strabat rapid straturile superficiale si patrund in profunzime. Au efecte calmante, revigorante, avind o actiune extrem de binefacatoare asupra persoanelor stresate, surmenate intelectual, obosite.

sa nu uitam ca la poiana marului a fost un sanatoriu tbc – documentare lipsa

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s