Cazare

 

  

           Singura cazare din Poiana Marului care merita cu adevarat este Pensiunea Cara. Are tot ce ii trebuie: camere spatioase, bai cu cabine de dus, televizor si frigider in fiecare camera, sala de sedinte, sala de fitness, masa de tenis, masa de biliard, sauna, restaurant, bar,  teren de fotbal si de tenis de cimp. Semnalul GSM este bun atit pentru Vodafone cit si pentru Orange. Pe deasupra, aici in virful muntelui, internetul este wireless.   Intr-un cuvint, este o cazare buna, superioara celorlalte pensiuni din zona prin baza de agrement si relaxare, dar nu acest lucru este cel mai important. Pentru mine, punctul forte al cazarii la aceasta pensiune a fost cu totul altul. Un detaliu pe cit de mic, pe atit de insemnat. In consecinta,  inainte de a vedea pozele din subpaginile destinaate cazarii si, inainte de a compara tarifele cu alte locatii din statiune,  va sfatuiesc sa cititi rindurile de mai jos.

       Pensiunea Cara este construita in cel mai inalt punct al statiunii, adica la 730 de metri altitudine. Din vatra statiunii se urca vreo 150-200 de metri in altitudine pe un drum cu panta de 15 la suta . Cind am urcat prima data cu masina, am inceput urcusul cu viteza a doua, dar  dupa 20 de metri mi-a murit motorul.  Asa ca am schimbat in viteza intii si am ajuns dupa cinci minute in virful dealului, in parcarea  pensiunii.  Acolo, mi s-a dezvaluit adevarata fumusete a locului Sub ochii mei se asternea intreaga asezare. Se puteau vedea vilele cochete, casele mici, viu colorate,  potecile ce serpuiesc printre  pilcuri de brazi si chiar albiile  celor doua ape, Sucu si Bistra. Toate alcatuiau un tablou mirific, pictat de Mama Natura la 200 de metri sub picioarele mele.  De aici, din acest loc, incepea padurea, incepea costisa, incepea salbaticia incintatoare a naturii. Aici eram frate cu muntele, vecin cu bradul, cu mesteacanul, cu tufa de afine. Cind imi roteam ochii in jur vedeam doar virfurile indepartate ale muntilor, asa cum au fost zamisliti acum citeva milioane de ani. Aici, aveam cu adevarat sentimentul ca sunt la munte.

        Nu as dori sa fiu acuzat de campanie negativa, dar  adevarul este ca o cazare in vale, la una din pensiunile din vatra statiunii nu are acelasi farmec.  Acolo, in stinga vezi pensiune, in dreapta vila, peste drum cabana, iar, in spate, casa de locuit.  Acolo, chiar si cerul este limitat la un petec ingust, marginit fie de coroanele brazilor, fie de coasta dealului, fie de inaltimea cladirii din fata. 

La pensiunea Cara aceste ingradiri nu exista.  Perspectiva este unica pentru Poiana Marului si acesta este, de fapt, cel mai tare punct al cazarii la Pensiunea Cara. Daca eram eu patronul pensiunii nu o numeam Cara, ci Belvedere. Dar pina la urma numele nu conteaza, conteaza in schimb perspectiva si simtamintul ca stind aici stai cu adevarat la munte.  

     Acum puteti vedea pozele si analiza intreaga oferta a statiunii.  La Cara preturile sunt identice cu cele ale pensiunilor de jos din vale. Perspectiva unica si simtamintul ca esti cu adevarat la munte nu au fost incluse in pret. Fiindca, de fapt, pretul lor nu poate fi stabilit. Este inestimabil.

  1. Mihai Ovidiu
    1 ianuarie 2011 la 12:48 PM

    Buna ziua!
    M-ati convins, in iunie voi merge si eu o saptamana la Poiana Marului, ca am ceva probleme cu plamanii (bolnav TBC in 2003)…
    Insa nu stiu ce sa aleg, Pensiunea Cara sau Pensiunea Mili…Eu personal as opta pentru ultima, dvs ce credeti?…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu